Μέτρια | Μερίδες : 6 | 12.31-15.00 |
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.
Υλικά:
100γρ. καρότα βρασμένα και τριμμένα
150 γρ. αλεύρι
150 γρ. ρυζάλευρο
150 γρ. φρουκτόζη
2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
100 γρ. καλαμποκέλαιο
50 γρ. πουρέ από μήλο
5 ασπράδια αυγού
25 γρ. καρυδόψιχα
25 γρ. καρύδα τριμμένη
50 γρ. ανανά χωρίς ζάχαρη κομμένο τετραγωνάκια (κονσέρβα)
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1 στικ βανίλια
Για το γλάσο
150 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια light
80 γρ. ζάχαρη άχνη
Χυμό από ½ λεμόνι
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με τη φρουκτόζη, το μπέκιν και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια, το ελαιόλαδο, τον πουρέ από μήλο και την ψίχα από τη βανίλια. Μέσα σε αυτό το μείγμα που έχει γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε το προηγούμενο μείγμα που είναι στεγνό και ανακατεύουμε σιγά σιγά. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα, την καρύδα, τον ανανά και την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε μία τουρτιέρα διαμέτρου 30 εκ. αφού έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει στους 180 βαθμούς για 30 – 45 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν βάλουμε το γλάσο.
Για το γλάσο χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία κρέμα και με αυτήν γλασάρουμε την τούρτα.