Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
Υλικά:
2 κουταλιές κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κουταλιά μέλι
Χυμό από ½ λεμόνι
60 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. βασιλικός
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 πεπεροντσίνο πικάντικο
4 φιλέτα σολομού (150γρ. το καθένα)
60 γρ. πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια
60 γρ. πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Βάζουμε σε ένα μίξερ το κουκουνάρι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Σκεπάζουμε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Με τα υπόλοιπα υλικά κάνουμε μία μικρή σαλάτα. Βγάζουμε το σολομό, αλατίζουμε και ψήνουμε σε μπάρμπεκιου ζεστό για 4-6 λεπτά. Όπως το γυρίζουμε το πασπαλίζουμε με τη μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμο συνοδεύουμε με τη σαλάτα που έχουμε φτιάξει.