Εύκολη | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Υπέροχη καροτόσουπα με λεπτή γεύση και πλούσια υφή.
Υλικά:
500 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
30 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 μικρό τζίντζερ
Χυμό από ½ λάιμ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. γιαούρτι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε αλάτι, τα καρότα, τη ζάχαρη, το ζωμό και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε τη σούπα να βράσει ξεσκέπαστη για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και την περνάμε λίγη λίγη στο μπλέντερ. Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.