Δύσκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.

Υλικά:

1 κιλό σαλιγκάρια

1 ποτηράκι ξύδι

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι αλεύρι

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τα χόρτα

30 γρ. άνηθο

20 γρ. δυόσμο

20 γρ. μαϊντανό

15 γρ. μάραθο

17 γρ. χυμό λεμονιού

15 γρ. πάπρικα γλυκιά

5 γρ. πάπρικα καυτερή

250 γρ. ελαιόλαδο

230 γρ. κρεμμύδι ξερό

15 γρ. φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο

110 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι μαύρο

(το καλοκαίρι)

250 γρ. κοκκινογούλι

250 γρ. σέσκλα

150 γρ. σπανάκι

ή το χειμώνα

λάπατα – αγριόχορτα κ.λ.π.

(Τα χόρτα είναι όλα πλυμένα και καθαρισμένα)

Οδηγίες:

Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, πετάμε όσα δεν τα έβγαλαν, και τα καθαρίζουμε καλά. Σε µια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει ρίχνουμε τα σαλιγκάρια μαζί µε 3 κουταλιές αλάτι. Όταν αρχίζουν να βγάζουν αφρούς, προσθέτουμε το ξύδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Ύστερα πετάμε το νερό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά µε κρύο νερό. Αλατίζουμε τα σαλιγκάρια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε καυτό ελαιόλαδο µε το στόμιο προς τα κάτω για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε µια φορά και μετά από 2 λεπτά τα σβήνουμε µε κρασί. Τα αφήνουμε να πάρουν µια βράση και τα σερβίρουμε μαζί με τα χόρτ

empty alt

Angel cake χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.
empty alt

Ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα ελαφρύ και με πολλές βιταμίνες πιάτο, τρώγεται κρύο και ζεστό και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
empty alt

Λουκουμάδες με κρεμμύδι και κολοκύθι

Ένα οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Σαλάτα με ρεβύθια, σπανάκι και σουσάμι (ζεστή)

Σερβίρεται ζεστή και πάντα τρώγεται με όρςξη.
empty alt

Χταπόδι κοκκινιστό

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top