Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.

Υλικά:

4 γλώσσες καθαρισμένες

4 αγκινάρες καθαρισμένες

2 πατάτες βραστές (όχι πολύ βρασμένες) κομμένες σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

200 γρ. φύλλα σπανάκι ζεματισμένα και σουρωμένα

2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες

Οδηγίες:

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το στραγγισμένο καλά σπανάκι μαζί με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε 4 φύλλα λαδόκολλας και φτιάχνουμε φωλιές όπου βάζουμε μέσα μία γλώσσα, μία αγκινάρα , μία χούφτα σπανάκι, μια πατάτα, λίγο κουκουνάρι, 2 ροδέλες ντομάτας, δύο φέτες λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Τυλίγουμε τις φωλιές σε ρολάκια και δένουμε τις άκρες με λίγο σπάγκο. Τοποθετούμε σε ένα ταψί, ανοίγοντας σε κάθε φωλιά μία μικρή τρύπα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 200°C. Πέντε λεπτά πριν ανοίγουμε τις φωλιές και ψήνουμε λίγο στο γκριλ να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Πουγκάκια γαλοπούλας με φιλαδέλφεια και μπιέτολα

Δέστε μέσα σε φυλλο κρούστας, ζουμερά κομμάτια γαλοπούλας. 
empty alt

Χταποδάκια με ρεβίθια

Μαγειρέψτε χταποδάκι μαζί με ρεβίθια. Ο συνδυασμός αυτός θα απογειώσει το πιάτο σας.
empty alt

Μπεσαμέλ για διαβητικούς

Η πιο διάσημη κρέμα στα ελληνικά νοικοκυριά. 
empty alt

Κοτόπουλο με διάφορα λαχανικά και μπύρα

Ίσως από τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς το κοτόπουλο στο τηγάνι σβησμένο με μπύρα μαζί με πολύχρωμες πιπεριές. 
Back To Top