Μέτρια | Μερίδες : 8 | 12.31-15.00 |
Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.
Υλικά:
480 γρ. ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. στέβια
150 γρ. αλεύρι
6 γρ. μπέκιν πάουντερ
Ζεστ από 1 λεμόνι
Για το γλάσο
Χυμό από ½ λεμόνι
40 γρ. ζάχαρη μαύρη
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε ύστερα τη μισή στέβια. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και την υπόλοιπη στέβια. Στο μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ασπράδι ανακατεύοντας απαλά να μη πέσει ο όγκος. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση (χωρίς να έχουμε βουτυρώσει πριν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν είναι ψημένο στη μέση. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε το γλασάρουμε αφού έχουμε ανακατέψει το χυμό λεμονιού μαζί με τη μαύρη ζάχαρη.