Μέτρια   Μερίδες : 2   15.01-18.30  

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.

Υλικά:

4 χτένια πλυμένα

60 γρ. τοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

35 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

250 γρ. ζωμό λαχανικών

60 γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη

50 γρ. ελαιόλαδο

1 κ. καφέ μαϊντανό τριμμένο

1 κ. καφέ βασιλικό τριμμένο

1 κ. καφέ θυμάρι τριμμένο

1 κ. καφέ μαντζουράνα τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολάκι βάζουμε την ψίχα ψωμιού, όλα τα μυρωδικά, το μισό ελαιόλαδο και τόσο ζωμό όσο χρειάζεται ώστε το μείγμα να γίνει μια αλοιφή. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε στη συνέχεια τα χτένια μαζί με το μισό τσόφλι και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Γύρω γύρω από τα χτένια βάζουμε λίγα από τα τοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε τα χτένια με το μείγμα της γέμισης. Ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο που έχει μείνει. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° για 15 λεπτά μέχρι να κάνουν ένα ωραίο γκρατινάρισμ (κρούστα). Σερβίρουμε ζεστά.

empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Σουβλάκια από φρούτα με σοκολάτα

Μία πανέξυπνη και ταυτόχρονα θρεπτική πρόταση για παιδικό πάρτι. Το σίγουρο είναι ότι οι υπόλοιποι γονείς θα σας χειροκροτήσουν!
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
Back To Top