Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο.
Υλικά:
400 γρ. ρύζι arborio
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Χυμό και το ζεστ λεπτοκομμένο από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό κρασί
2 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε ελάχιστα. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού και μόλις εξατμιστούν ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών ζεστό μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο. Τελειώνουμε με λίγο ελαιόλαδο, το ζεστ από το λεμόνι και το θυμάρι. Σερβίρεται ζεστό.