Μέτρια | Μερίδες : 8 | 15.01-18.30 |
Απολαυστικά brownies που θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια
Υλικά:
50 γρ. maizena
20 γρ. ρυζάλευρο
120 γρ. βούτυρο
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
20 γρ. κακάο σκόνη
2 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. μπέκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για το crumble
65 γρ. ρυζάλευρο
35 γρ. πολέντα πολύ ψιλή
150 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
120 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Οδηγίες:
Για το 1ο μείγμα
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη να μείνει χλιαρό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά κορδόνι το μείγμα με τη σοκολάτα και το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε ανακατέψει όλα τα ξηρά υλικά και αυτό το μείγμα το κοσκινίζουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα με τη ζάχαρη και τα αυγά. Κρατάμε στην άκρη.
Για το crumble
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το αλεύρι, την πολέντα, τις 2 ζάχαρες και την κανέλα και το δουλεύουμε πολύ γρήγορα με τις άκρες των δαχτύλων μας (να μείνει κομματάκια). Παίρνουμε ένα ταψί 22Χ33, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το πρώτο μείγμα, το απλώνουμε καλά και από πάνω απλώνουμε το δεύτερο μείγμα με τα κομματάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά. Μόλις δούμε να έχει ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και κόβουμε τετραγωνάκια.