Μέτρια | Μερίδες : 16 | 05.00-10.00 |
Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
250 γρ. αλεύρι τύπου 00
2 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.σ. δεντρολίβανο λεπτοκομμένο
1 κ.σ. αλάτι
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με τη μαγιά και τον κουρκουμά. Σχηματίζουμε μια μικρή λακκουβίτσα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη. Στη συνέχεια,τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Ακολούθως, τη βγάζουμε από το μπολ, δουλεύουμε λίγο και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Κόβουμε από το ενιαίο κομμάτι ζύμης, 16 κομμάτια, κάνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα απλώνουμε επάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε πάλι για 1 ώρα να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο όπου σε μια γωνιά στο φούρνο έχουμε τοποθετήσει μία κατσαρόλα με νερό ζεστό ώστε να δημιουργείται υγρασία. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.