Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι gluten free

350 γρ. νερό χλιαρό

200 γρ. γάλα

50 γρ. μαγιά νωπή

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.γ. αλάτι ψιλό

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα. Το αφήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ύστερα προθέτουμε μέσα το γάλα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Δουλεύουμε το μείγμα πολύ δυνατά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ελαστικότητα. Βάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο με μία πετσέτα για 2 ώρες περίπου ώστε να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμο απλώνουμε σε ένα ταψί, γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα.

empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ

Ξεχάστε τα βαρετά ρυζόγαλα!
empty alt

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
Back To Top