Εύκολη | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Πανεύκολη ζύμη πίτσας.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι gluten free
350 γρ. νερό χλιαρό
200 γρ. γάλα
50 γρ. μαγιά νωπή
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι ψιλό
Οδηγίες:
Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα. Το αφήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ύστερα προθέτουμε μέσα το γάλα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Δουλεύουμε το μείγμα πολύ δυνατά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ελαστικότητα. Βάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο με μία πετσέτα για 2 ώρες περίπου ώστε να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμο απλώνουμε σε ένα ταψί, γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα.