Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.

Υλικά:

½ κιλό ρέβες καθαρισμένες και κομμένες σε καρεδάκια

½ κιλό ντομάτες ώριμες

½ κιλό σπανάκι, τα φύλλα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κ.γ. πάπρικα

1 πρέζα ζάχαρη

4 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τις ντομάτες  και τις βάζουμε σε ένα μπολ με καυτό νερό για μισό λεπτό και αμέσως μετά σε παγωμένο. Έτσι είναι πιο εύκολο να τις ξεφλουδίσουμε. Μετά τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ρέβες μαζί με τις ντομάτες και την πάπρικα και λίγο νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες και να μαλακώσουν οι ρέβες. Ύστερα προσθέτουμε το σπανάκι, τη ζάχαρη, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 3-4 λεπτά ώστε να μαλακώσει το σπανάκι. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Τηγανητά μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.
empty alt

Σαρδέλα γεμιστή

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.
empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
empty alt

Ρολά προσούτο με ρικότα

Ιταλική φινέντσα και ρόκα για τη δροσιά και τη σπιρτάδα της. 
empty alt

Γλυκό κάστανο

Γλυκό κάστανο: ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού για να τους εκπλήξετε όλους.
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
Back To Top