Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.

Υλικά:

4 φιλέτα μπακαλιάρου των 150 γρ

1 κ.σ. δεντρολίβανο τριμμένο

1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Ζεστ από 1 πορτοκάλι

4 φινόκιο κομμένο στα τέσσερα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

60 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι

3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο

3 κ.σ. φρυγανιά

1 κ.σ. καφέ espresso

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τις ελιές και τα φινόκιο. Αλατίζουμε και σκεπάζουμε, αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα σε ένα μπολ δηλαδή το τυρί, τη φρυγανιά, τον καφέ και το ζεστ από το πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Τα πανάρουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα γαρνίρουμε με τα φινόκιο και το μαϊντανό τριμμένο.

 

empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Γαριδοκροκέτες

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Μπεσαμέλ για διαβητικούς

Η πιο διάσημη κρέμα στα ελληνικά νοικοκυριά. 
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Σάλτσα guakamole

Εξαιρετική σάλτσα για να συνοδεύσετε κόκκινα κρέατα.
Back To Top