Εύκολη | Μερίδες : 8 | 15.01-18.30 |
Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
Υλικά:
½ κιλό ζύμη έτοιμη για πάστα Φλώρα
20 γρ. αλεύρι 00
70 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. γάλα πλήρες
2 κεσεδάκια φράουλες
3 κ.γ. ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Φλοίδα από 1 λεμόνι
3 κρόκους
1 φακελάκι βανίλια
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με τη φλοίδα λεμονιού. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα. Ψήνουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ξεκινήσει να πήγει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε μικρές ταρτιέρες. Τρυπάμε με το πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες. Παίρνουμε κάθε τάρτα και βάζουμε μέσα λίγο από την κρέμα, γαρνίρουμε με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο.