Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
Υλικά:
550 γρ. κουνουπίδι
70 γρ. πράσο κομμένο σε ροδέλες
35 γρ. αλεύρι
45 γρ. βούτυρο
1 λίτρο ζωμό κότας
Αλάτι
Πιπέρι
10 ml κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι
Οδηγίες:
Κόβουμε το κουνουπίδι σε κομμάτια και το αφήνουμε για 10 λεπτά σε νερό με ξύδι. Κρατάμε περίπου 100 γρ. για το σερβίρισμα, τα κόβουμε πιο μικρά και τα βράζουμε ελάχιστα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πράσο ελαφρά. Προσθέτουμε ύστερα το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια και αφήνουμε να βράσει. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα προσέχοντας να μη κολλήσει. Τέλος προσθέτουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε για 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας αραιά. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε και πολτοποιούμε. Αφού έχουμε την σούπα έτοιμη χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στη σούπα μας ανακατεύοντας να πάρει βελούδινη υφή. Σερβίρουμε με τα κομματάκια κουνουπίδι που έχουμε κρατήσει.