Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.

Υλικά:

550 γρ. κουνουπίδι

70 γρ. πράσο κομμένο σε ροδέλες

35 γρ. αλεύρι

45 γρ. βούτυρο

1 λίτρο ζωμό κότας

Αλάτι

Πιπέρι

10 ml κρέμα γάλακτος

2 κρόκοι

Οδηγίες:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε κομμάτια και το αφήνουμε για 10 λεπτά σε νερό με ξύδι. Κρατάμε περίπου 100 γρ. για το σερβίρισμα, τα κόβουμε πιο μικρά και τα βράζουμε ελάχιστα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πράσο ελαφρά. Προσθέτουμε ύστερα το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια και αφήνουμε να βράσει. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα προσέχοντας να μη κολλήσει. Τέλος προσθέτουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε για 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας αραιά. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε και πολτοποιούμε. Αφού έχουμε την σούπα έτοιμη χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στη σούπα μας ανακατεύοντας να πάρει βελούδινη υφή. Σερβίρουμε με τα κομματάκια κουνουπίδι που έχουμε κρατήσει.

empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Γαλοπούλα με σέλινο και πατάτες

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.
empty alt

Fusilli με πράσινη σάλτσα από ανθότυρο και αρακά

Συνοδέψτε τα fusili με τα πιο νόστιμα υλικά: ανθότυρο, τοματίνια, κεφαλοτύρι...
empty alt

Σαλάτα με νουντλς χοιρινό και σόγια

Εξωτική σαλάτα με γευστική και χορταστική.
empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top