Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.

Υλικά:

200 γρ. σαρδέλα

1 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

12 γρ. κρόκο αυγού παστεριωμένο

Αλεύρι για το πανάρισμα

4 γρ. φρυγανιά

8 γρ. ασπράδι αυγού παστεριωμένο

1 γρ. πιπέρι

180 γρ edam Γερμανίας 40% λιπαρά

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τη σαρδέλα από το κεντρικό κόκκαλο προσέχοντας να μη μας διαλυθεί και να μη κόψουμε την ουρά. Την ξεπλένουμε και τη βάζουμε σε μια σχάρα να στραγγίξει. Σε μια μπασίνα βάζουμε το μαϊντανό, τον κρόκο και το ασπράδι αυγού, το edam, το πιπέρι και την φρυγανιά και πλάθουμε ώστε να γίνουν μια ζύμη. Πλάθουμε σε μπαστουνάκια διαμέτρου 5 χιλιοστών περίπου και μήκος όσο είναι η κάθε σαρδέλα. Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τοποθετούμε μέσα το μπαστουνάκι τυριού. Κλείνουμε με μια άλλη σαρδέλα, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά στους 180°C.

empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

Ριζότο συνδυασμένο με αχλάδι προσφέρει ένα διαφορετιό πιάτο στο τραπέζι, με ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top