Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.

Υλικά:

500 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

300 γρ. μανιτάρια Champignon κομμένες σε λεπτές φέτες

3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε ροδέλες

150 γρ. χυμό ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ και στη συνέχεια μέσα σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε μέσα τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο και νερό όσο χρειάζεται ώστε να ρίξουμε στη συνέχεια το κριθαράκι να βράσει. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 200 βαθμούς και μόλις ξεκινήσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και κλείνουμε πάλι το φούρνο. Αφήνουμε για 40-50 λεπτά περίπου ώσπου να βράσει το κριθαράκι και να στύψει το ζουμί.

empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gluten free

Πανεύκολα μπισκότα χωρίς γλουτένη που μπορείτε να φτιάξετε τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...
empty alt

Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top