Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.

Τα υλικά της μανιταρόσουπας:

500 γρ μανιτάρια μεγάλα (κατά προτίμηση τα καφέ)

1 λίτρο ζωμό κότας

2 κ.σ. αλεύρι

3 κ.σ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

230 ml κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι.

 

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα χοντροκόβουμε. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό κότας να ζεσταθεί ελαφρά και κρατάμε 1 φλιτζάνι όπου διαλύουμε μέσα το αλεύρι.

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε γρήγορα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Ρίχνουμε μέσα το ζωμό μαζί με το αλεύρι που έχουμε διαλύσει, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και τη χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.

Βάζουμε πάλι τη σούπα στη φωτιά, ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε να ζεσταθεί προσέχοντας όμως να μη βράσει. Σερβίρεται ζεστή.

empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

Ριζότο συνδυασμένο με αχλάδι προσφέρει ένα διαφορετιό πιάτο στο τραπέζι, με ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top