Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.

Υλικά:

300 γρ. μακαρόνια spaghetti

200 γρ. ντομάτες

100 γρ. αγγούρι

100 γρ. πράσινη πιπεριά

50 γρ. κρεμμύδι

50 γρ. μαύρες ελιές

50 γρ. κάπαρη

150 γρ. φέτα

Τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν (βλ. παρακάτω)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι al dente, τα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και την πιπεριά σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις ελιές σε ροδέλες και θρυμματίζουμε τη φέτα. Ενώνουμε όλα τα λαχανικά με την κάπαρη και αρωματίζουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο πιάτο. Από πάνω γαρνίρουμε με τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν. Τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν Αποξηραίνουμε τις ελιές στο φούρνο στους 100 °C μέχρι να αφυδατωθούν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις ανακατεύουμε με κρουτόν ψωμιού και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ.

empty alt

Σαλάτα με καπνιστή ρέγγα

Έντονη και πικάντικη γεύση σε αυτή την ξεχωριστή σαλάτα που μπορεί να πάρει και το ρόλο του ορεκτικού.
empty alt

Cupcakes με αβοκάντο

Ένα εξωτικό φρούτο στο γλυκό σας.
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Κρέμα από κάσιους

Πεντανόστιμη κρέμα από κάσιους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα, σως για σαλάτες, σάλτσα για ζυμαρικά κ.ά.
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς και πεπεροντσίνο

Μια μακαρονάδα απευθείας από τη θάλασσα!
Back To Top