Μέτρια | Μερίδες : 3 | 18.31-21.00 |
Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
Υλικά
380 γρ. Spaghetti
100 γρ. χέλι καπνιστό κομμένο σε λωρίδες
200 γρ. πέστροφα καπνιστή κομμένη σε λωρίδες
50 γρ. σολομό καπνιστό κομμένο σε λωρίδες
30 γρ. βούτυρο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ
200 γρ. κρέμα γάλακτος
4 φύλλα φασκόμηλο
2 κολοκυθάκια κομμένα julien
½ εσαλότ λεπτοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το εσαλότ. Τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ρεντουίρει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα ψάρια και τα αφήνουμε ίσα που να ζεσταθούν. Έχουμε βράσει σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, τα Spaghetti, τα έχουμε σουρώσει και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα ψάρια και τη σάλτσα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνι και ανακατεύουμε.