Μέτρια | Μερίδες : 4 | 21.01-04.59 |
Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους.
Υλικά:
400 γραμμ. πέννες rigate
120 γραμμ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
50 γραμμ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
80 γραμμ. βούτυρο
1/2 κ.γ. κανέλα
2 γεμάτες κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό για τις πένες να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίξτε το βούτυρο και αφού ζεσταθεί καλά, προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε τα μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά. Πασπαλίστε τα με τα ψίχουλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε αλατοπίπερο και την κανέλα. Παράλληλα, αλατίστε το νερό που ήδη βράζει και ρίξτε τις πέννες. Όταν είναι έτοιμες, σουρώστε τις καλά και ρίξτε τις στην κατσαρόλα με τα καρύδια (δεν πρέπει να έχουν κρυώσει). Ανακατέψτε καλά πάνω σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε αμέσως τις πέννες σε ζεσταμένα πιάτα, πασπαλισμένες με παρμεζάνα.