Μέτρια   Μερίδες : 3    

Το ιδιαίτερο ζυμαρικό σε πλούσια γεύση απο σολoμο.

Υλικά

300 γρ. Spaghetti

200 γρ. σολομό καπνιστό

100 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. ζωμό λαχανικών

1 εσαλότ ψιλοκομμένο

20 γρ. βούτυρο

80 γρ. λευκό κρασί

1 σφηνάκι βότκα

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. σχοινόπρασο

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το εσαλότ και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να ρεντουΐρει (να πιει σχεδόν όλα τα υγρά του) και ρίχνουμε μέσα το σολομό. Αφήνουμε ώσπου να ζεσταθεί. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ξεκινάμε να σοτάρουμε ρίχνοντας το σφηνάκι βότκα. Τελειώνουμε σοτάροντας με το ξύσμα λεμονιού και το σχοινόπρασο.

empty alt

Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα

Ενα ξεχωριστό πιάτο που μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Κεφτεδάκια από λάχανο και τυρί

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.
empty alt

Κρέμα patisserie χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη κρέμα patisserie για τα γλυκά σας
empty alt

«Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού

Ο σολομός παντρεμένος ή μη, είναι ιδανικός με παρμεζάνα, σος και λογιών μυρωδικά.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Σπαγγέτι με γεύση θάλασσας

Ζυμαρικά και θαλασσινά, ο καλύτερος συνδυασμός αποπλάνησης. 
empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
Back To Top