Μέτρια   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Ενα ξεχωριστό πιάτο που μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο καθημερινό τραπέζι.

Υλικά

<strong>Ραγού πάπιας</strong>

290 γρ. κρεμμύδι κομμένο καρέ

300 γρ. καρότο καθαρισμένο κομμένο καρέ

150 γρ. σέλερυ καθαρισμένο κομμένο καρέ

250 γρ. βούτυρο

150 γρ. κονιάκ

200 γρ. port

650 γρ. νερό

100 γρ. ελαιόλαδο

2 κλαδάκια δεντρολίβανο

300 γρ. κόκκινο κρασί

90 γρ. demi glass

60 γρ. ταρτουφάτο

2290 γρ. πάπια καθαρισμένη από κόκκαλα, νεύρα, χόνδρους και χτυπημένη με το μαχαίρι

 

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε καλά μία κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά σιγά τη πάπια προσθέτοντας κατά αραιά διαστήματα λίγο ελαιόλαδο και προσέχοντας να μη ρίξει τη θερμοκρασία. Μόλις πάρει χρώμα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το μισό βούτυρο, το σκόρδο και τα κλαδιά από το δεντρολίβανο και αφήνουμε να αρωματιστούν για περίπου 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το καρότο και το σέλερυ, ανακατεύουμε να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ύστερα το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και ξύνουμε συνέχεια την κατσαρόλα ώστε να φύγει ό,τι έχει κολλήσει (μας βοηθάνε τα υγρά από τα λαχανικά). Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ωσότου πάρουν ελαφρύ χρώμα τα λαχανικά και μαραθούν. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και σβήνουμε με το κονιάκ, αφήνουμε να εξατμιστεί και σβήνουμε με το port, αφήνουμε πάλι να εξατμιστεί και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μόλις φτάσει στο ¼ ρίχνουμε τη demi glass, το ταρτουφάτο και το νερό. Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει ενώ το έχουμε σκεπάσει, για περίπου 1,5 - 2 ώρες. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσει και να δέσει και παγώνουμε αμέσως. Βάζουμε vacuum σε μερίδες και φυλάμε στην κατάψυξη.

<strong> </strong>

<strong> </strong>

&nbsp;

empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
empty alt

Πικάντικη «Ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Τιραμισού κλασικό

Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.
empty alt

Μπανάνες siu tim tim

Οι μπανάνες έτσι όπως δεν τις έχουμε γευτεί ποτέ! 
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
Back To Top