Μέτρια | Μερίδες : 2 | 18.31-21.00 |
Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
Υλικά:
300 γρ. ρύζι arborio
1200 γρ. ζωμό λαχανικών
100 γρ. φράουλες κομμένες μικρά τετραγωνάκια
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες:
Μέσα σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο, προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σοταριστεί. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ξεκινάμε να φτιάξουμε το ριζότο προσθέτοντας σιγά σιγά το ζωμό που έχουμε και βράζει. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και έχει πιει το ζωμό, ρίχνουμε τις φράουλες και δένουμε με την παρμεζάνα και λίγο βούτυρο αν θέλουμε.