Εύκολη | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
Υλικά:
1 μαρούλι
1 τροκαντέρο
1 λόλο ρόσο
2 μήλα κόκκινα
150 γρ. μπέικον λεπτοκομμένο
50 γρ. τυρί φιλαδέλφια
100 γρ. τυρί ελληνικό
100 γρ. κρουτόν
2 κ.σ. ξύδι από μήλο
χυμό από ½ λεμόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες μαζί με τη φλοίδα, περνώντας τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει διάφανο και τραγανό. Προσθέτουμε και το ένα από τα δύο μήλα και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Μόλις σοταριστούν βγάζουμε από την κατσσαρόλα το μήλο και το μπέικον και τα κρατάμε στη ζέστη ενώ στην ίδια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ξύδι από μήλο, το φιλαδέλφια, το τυρί και λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις σαλάτες μας (το μαρούλι, το τροκαντέρο και το λόλο ρόσο), που τις έχουμε κόψει με το χέρι, το ωμό μήλο και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και το άλλο μήλο. Τέλος ρίχνουμε από πάνω την κρέμα μας και λίγα κρουτόν.