Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Μια γευστική γρήγορη και εύκολη λύση για ένα ωραίο μεσημεριανό με πρωταγωνιστές τις πέννες, το μπρόκολο και τις καραβίδες.
Υλικά
400 γρ. πέννες rigate
200 γρ. κολοκυθάκια (σκούρα πράσινα) κομμένα julien
20 καραβίδες
150 γρ. ντομάτα καρέ
100 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πεπεροντσίνο
50 γρ. κονιάκ
Αλάτι
Οδηγίες
Πλένουμε τις καραβίδες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το πεπεροντσίνο και τα κολοκύθια και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις καραβίδες και λίγο αλάτι. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα. Βράζουμε για 10 - 15 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τις καραβίδες. Σοτάρουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί και στο τέλος προσθέτουμε 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο.