Εύκολη | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές.
Υλικά:
350 γρ. φαρφάλες ολικής άλεσης
2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
120 γρ. τόνο σε λάδι
1 μικρό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
80 γρ. μαύρες ελιές
2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
50 γρ. τυρί edam με λίγα λιπαρά λεπτοκομμένο
Οδηγίες:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα κολοκύθια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε τις φαρφάλες, σουρώνουμε al dente και τις περνάμε κάτω από κρύο νερό. Σε μία πιατέλα βάζουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε από πάνω το κρεμμύδι και τις ροδέλες από τα τηγανιτά κολοκύθια, τον τόνο με το λάδι του, τις ελιές, το τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό ψιλοκομμένο.