Δύσκολη | Μερίδες : 10 | 10.01-12.30 |
Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
Υλικά
½ κιλό Πέννες
4 μπούτια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε κομμάτια
3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Λίγα μανιτάρια φρέσκα
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
250 γρ. αλεύρι
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
150 γρ. βιτάμ
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε, αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 30 περίπου λεπτά. Ενδιάμεσα προσθέτουμε και τις πιπεριές να πάρει όλη η γέμιση γεύση και μόλις στεγνώσει και μείνει με λίγα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς να ενσωματωθούν τα δύο υλικά και ρίχνουμε μέσα το γάλα ζεστό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε μέσα το τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί και έχουμε έτοιμη τη μπεσαμέλ. Ωστόσο έχουμε βράσει τις πέννες al dente και τις έχουμε σουρώσει. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε, αδειάζουμε μέσα τις πέννες, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο και αδειάζουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού και τελειώνουμε απλώνοντας επάνω τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.