Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
Υλικά:
350 γρ. spaghetti Barilla
½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες
300 γρ. μύδια
200 γρ. αχιβάδες
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. ελαιόλαδο
2 κρόκους αυγών
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
Aλάτι
Pιπέρι
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και ανοίγουμε τα μύδια και τις αχιβάδες. Βγάζουμε από τα μισά μύδια το τσόφλι και τα άλλα τα κρατάμε ολόκληρα για το γαρνίρισμα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Ρίχνουμε μέσα όλα τα θαλασσινά (τα μύδια χωρίς το τσόφλι, τις αχιβάδες και τις γαρίδες) αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολάκι έχουμε βάλει την κρέμα γάλακτος και τους 2 κρόκους, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά. Μόλις πάρουν γεύση, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα μύδια που έχουμε κρατήσει με το τσόφλι.