Εύκολη | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Πανεύκολη κρέμα patisserie για τα γλυκά σας
Υλικά:
½ λίτρο γάλα
4 κρόκους
100 γρ. ζάχαρη
40 γρ.maizena
1 στικ βανίλια
Οδηγίες:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την ψίχα από το στικ βανίλιας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το maizena και σιγά σιγά το γάλα που έχουμε βράσει μαζί με τη βανίλια. Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα συνέχεια μέχρι να πήξει και να γίνει μία κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.