Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
Υλικά:
2 κιλά πατάτες κομμένες πολύ λεπτές στο μαντολίνο
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
100 γρ. τυρί μετσοβόνε κομμένο λεπτές φέτες
150 γρ. παντσέτα σε κυβάκια
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε το ελαιόλαδο και λίγη φρυγανιά. Κάνουμε μία στρώση από πατάτες γεμάτη και επάνω ρίχνουμε το μισό από τα υλικά, τυρί μετσοβόνε, κρεμμύδι και παντσέτα, αλάτι και πιπέρι και λίγο από το κεφαλοτύρι. Σκεπάζουμε με μία άλλη στρώση από πατάτες και από πάνω επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τελειώνουμε με τις πατάτες πιο αραιά στρωμένες και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη φρυγανιά και το κεφαλοτύρι τριμμένο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστό.