Μέτρια | Μερίδες : 3 | 15.01-18.30 |
Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
Υλικά:
300 γρ. Barilla Tagliolini ροζ
150 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζωμό ψαριού ή λαχανικών
50 γρ. ταραμά άσπρο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. λαχανικά κομμένα julien (καρότο, κολοκύθι, πράσο)
1 σφηνάκι κονιάκ
50 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Λιώνουμε και τον ταραμά μέσα στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσει για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται. Παράλληλα έχουμε βράσει τα tagliolini, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά ώστε να δέσουν όλα μαζί. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγο φρέσκο μαϊντανό.