Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

  • 150 γρ. ρυζάλευρο
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 400 γρ. γάλα πλήρες
  • 2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ gluten free
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Για τη γαρνιτούρα

  • 200 γρ. φρούτα του δάσους
  • 80 γρ. τυρί mascarpone
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. maple syrop
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το ρυζάλευρο μαζί με το κορν φλάουρ και το μπέκιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το βούτυρο που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Δεν χτυπάμε παρά μόνο ανακατεύουμε για να μην πάρει αέρα το μείγμα μας. Ανακατεύουμε στη συνέχεια τα δύο μείγματα μαζί μέχρι να γίνει μία ωραία κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε ένα μπολ χτυπάμε το mascarpone με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπημένη και κάνουμε τα pancakes. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα ψήνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα (γίνονται περίπου 12 pancakes). Απλώνουμε το μείγμα με την κρέμα στα pancakes και κάνουμε πύργο με το ένα πάνω στο άλλο (περίπου 3 στρώσεις). Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους και λίγο maple syrop.

empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Μακαρόνια με ραγού από λαχανικά

Εξαιρετικό πιάτο ζυμαρικών χωρίς κρέας.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
Back To Top