Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.

Υλικά

½ κιλό πέννες

½ κιλό ντομάτα ψιλοκομμένη

120 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

4 σκελίδες σκόρδο

1 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ κ. γλυκού peperoncino σε σκόνη

1 σφηνάκι λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

 

Οδηγίες

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και παράλληλα σιγοβράζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο για 20 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Έπειτα προσθέτουμε το κρασί, τη σάλτσα ντομάτας, την καυτερή πιπεριά και τις ελιές. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό και σερβίρουμε.

empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Spaghetti με αντζούγια, ελιές και ντοματίνια κονφί

Μία μακαρονάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση και τη νοστιμιά της.
empty alt

Στόλεν

Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό από τη Δρέσδη της Γερμανίας. Απίθανο και εξαιρετικό κέικ σε γεύση και εμφάνιση.
empty alt

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.
empty alt

Θρίαμβος της θάλασσας

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.
empty alt

Βίδες κρυές με αβοκάντο και ντομάτες

Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα τα αγαπήσουν περισσότερο.
empty alt

Μπισκότα σοκολάτας με τζίντζερ

Για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και στα... κλεφτά.
empty alt

Καρμπονάρα με αυγό

Καρμπονάρα με αυγό. Δηλαδή, αυθεντική, σε αυστηρή ιταλική "γραμμή" - αλλά υπέροχη γεύση.
Back To Top