Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
Υλικά:
2 φινόκιο κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
150 γρ. παντζάρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
250 γρ. μπρόκολο βρασμένο και χωρισμένο σε μικρές φουντίτσες (κρατάμε 250 γρ. από το νερό που το έχουμε βράσει)
2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένο
1 κ.σ. μαντζουράνα
200 γρ. κους κους προβρασμένο
Ζεστ από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε το φινόκιο, τα καρότα και τη μαντζουράνα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το παντζάρι, αφήνουμε να πάρουν γεύση για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε το κους κους. Σκεπάζουμε με 250 γρ. από το νερό που έχουμε βράσει το μπρόκολο και αφήνουμε το κους κους να φουσκώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποκτά ένα ροζ χρώμα από το παντζάρι. Μετά δουλεύουμε το μείγμα με 2 πιρούνια, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μπρόκολο. Γαρνίρουμε με το ζεστ από λεμόνι.