Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.
Υλικά
400 γρ. spaghetti (ή bucatini)
100 γρ. παντσέτα
10 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 πιπεριά καυτερή
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 ποτήρι λευκό κρασί
Οδηγίες
Παίρνουμε την παντσέτα και την κόβουμε λωρίδες. Τη βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το πεπεροντσίνο. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει διάφανο και τραγανό και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 15 – 20 λεπτά ώσπου να δέσει. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και δένουμε με το πεκορίνο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. * Αν θέλουμε, τη στιγμή που τσιγαρίζουμε την παντσέτα, προσθέτουμε ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο.