Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
Υλικά:
1 αγγούρι
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Ψιλοκόβουμε το αγγούρι και το βάζουμε στο σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι μια μισή ώρα. Ύστερα ξεπλένουμε με νερό και αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το σκόρδο, το δυόσμο και το άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο αν θέλουμε και σερβίρουμε με πιτούλες και ελιές.