Εύκολη | Μερίδες : 6 | 21.01-04.59 |
Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
Υλικά:
(για ένα ταψί 12Χ18)
80 γρ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα
125 γρ. βατόμουρα
100 γρ. αλεύρι
60 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
40 γρ. μαύρη ζάχαρη
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με κρύα χέρια το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν ψίχα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Παίρνουμε το ταψάκι, βουτυρώνουμε τη βάση και απλώνουμε μία στρώση με τις φράουλες. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση από το μείγμα με το αλεύρι, ύστερα βάζουμε μία στρώση από τα βατόμουρα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη στρώση από το μείγμα με το βούτυρο. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ώσπου να γκρατιναριστεί.