Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Ακαταμάχητη γεύση για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Υλικά:
800 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και ξεσποριασμένη
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
30 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. κύμινο
800 ml ζωμό κότας
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγα φύλλα κόλιανδρου για το γαρνίρισμα
Οδηγίες:
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κύμινο και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα και το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε να βράζει σιγά για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Περνάμε τη σούπα στο μπλέντερ. Ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα και τη σερβίρουμε ζεστή γαρνίροντας με λίγα φύλλα κόλιανδρου.