Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη!
Υλικά:
½ κιλό βοδινό κρέας κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με μία πρέζα αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδια κοκκάρια
400 γρ. ζωμό βοδινό
375 γρ. μπύρα μαύρη
2 φύλλα δάφνη
1 κλωνάρι θυμάρι
850 γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα και σουρωμένα
200 γρ. μανιτάρια μικρά Champignon
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Αλευρώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο από όλες τις μεριές. Βγάζουμε το κρέας ύστερα από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα πάλι το κρέας. Τα αφήνουμε όλα μαζί να τσιγαριστούν για 5 λεπτά και ρίχνουμε ύστερα το ζωμό, τη μπύρα και όλα τα μυρωδικά. Μόλις ξεκινήσει να βράζει χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και καπακώνουμε. Αφήνουμε να βράσει για 2 ώρες. Στη μιάμιση ώρα έχουμε προσθέσει τα φασόλια και τα μανιτάρια. Είναι έτοιμο μόλις πήξει.