Μέτρια | Μερίδες : 6 | 12.31-15.00 |
Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
Υλικά:
1 κιλό γαρίδες βρασμένες
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο βούτυρο
1 κ.γ. κάρυ
60 γρ. αλεύρι
200 ml ζωμό κότας
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό το ρύζι για πιλάφι και το σουρώνουμε μόλις είναι έτοιμο.
Ωστόσο, αφού βράσουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε από τα κέλυφη. Σε μία κατσαρόλα με λίγο βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει ρίχνουμε το κάρυ. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα και μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν γεύση και σερβίρουμε το ρύζι πιλάφι με τη σάλτσα με τις γαρίδες από πάνω.