Μέτρια | Μερίδες : 4 | 18.31-21.00 |
Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
Υλικά:
175 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα
10 γρ. βούτυρο
3 αυγά
20 γρ. στέβια σε σκόνη
½ στικ βανίλια
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μπεν μαρί ώστε να λιώσει η σοκολάτα. Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να μείνει χλιαρή και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και σιγά σιγά και έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά και στο τέλος τη στέβια μαζί με την ψίχα από τη βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας που και που για να μην κάνει κρούστα. Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια και μόλις το μείγμα με τη σοκολάτα έχει κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια ανακατεύοντας απαλά να μην πέσει ο όγκος. Βάζουμε σε μπολάκια και κρατάμε τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.