Μέτρια | Μερίδες : 6 | 15.01-18.30 |
Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
Υλικά:
400 γρ. σοκολάτα gianduia (γέμιση με πάστα από φουντούκι)
400 γρ. κρέμα γάλακτος
φουντούκι καβουρδισμένο τριμμένο
Για τη σάλτσα
350 γρ. κρέμα γάλακτος
3 – 4 κ.σ. νες καφέ
1 σφηνάκι tia maria
Οδηγίες:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις παγώσει, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει. Μετά ρίχνουμε τα μισά φουντούκια και ανακατεύουμε με το χέρι. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα, βάζουμε μεμβράνη και ρίχνουμε τα υπόλοιπα φουντούκια κάνοντας μια στρώση. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τη σοκολάτα. Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και το κρατάμε στο ψυγείο. Τη στιγμή του σερβιρίσματος, κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με μία salsa.
Για την σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τον καφέ, το λικέρ και αφήνουμε να ρεντουΐρει 1/3. Γαρνίρουμε τη φέτα με τη salsa.