Εύκολη | Μερίδες : 4 | 18.31-21.00 |
Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
Υλικά:
1 κιλό φιλέτο πέρκας, κομμένο σε 4 μερίδες
4 ώριμες ντομάτες
3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
1 φλιτζ. ελιές χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζ. κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
Οδηγίες:
Αφαιρέστε τη φλούδα και ψιλοκόψτε τις ντομάτες. Αφήστε τις σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά τους. Βάλτε τις σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια βράση μαζί με το λάδι, το σκόρδο, τις ελιές, την κάπαρη και τις πατάτες. Αν θέλετε προσθέστε αλάτι. Όταν οι πατέτες είναι σχεδόν έτοιμες, αδειάστε τις μαζί με τη σάλτσα σε ένα ταψί, αλατίστε το ψάρι και βάλτε το πάνω από τις πατάτες, γυρίζοντάς το μια φορά μέσα στη σάλτσα. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για τουλάχιστον 30΄.