Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

Χυμό από 2 πορτοκάλια

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

70 ml ελαιόλαδο

50 γρ. ταχίνι

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

50 ml γάλα χαμηλών λιπαρών

2 κ.σ. ζάχαρη στέβια

2 αυγά

2 βανίλιες

1 κ.σ. κανέλα

100 γρ. σταφίδες

100 γρ. καρύδια

2 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες

Λίγη κανέλα και γαρίφαλο για το πασπάλισμα

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη στέβια μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι και το χυμό από τα πορτοκάλια που έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μαζί με το γάλα, τις βανίλιες και την κανέλα ανακατεύοντας συνέχεια. Τελευταία ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τα καρύδια και τις σταφίδες και φτιάχνουμε μία ωραία γέμιση. Παίρνουμε ένα ταψί που έχουμε περάσει με λίγη μαργαρίνη και αδειάζουμε μέσα ομοιόμορφα τη γέμιση. Από πάνω τοποθετούμε τα μήλα κομμένα σε φέτες και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλο. Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά ώστε να ροδίσουν τα μήλα και να στεγνώσει η γέμιση. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Σούπα τορτελίνι

Μια σούπα διαφορετική ή ο άλλος τρόπος για να γευτείτε τα αγαπημένα σας τορτελίνια.
empty alt

Κέικ βανίλιας

Κλασικό, αγαπημένο κέικ βανίλιας που συνοδεύει ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.
Back To Top