Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.

Υλικά:

1 κλωνάρι σέλερυ

40 γρ. σταφίδες ξανθές

2 κ.σ. κάπαρη

60 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

50 γρ. καθαρισμένα αμύγδαλα

1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σέλερυ σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε για 10 λεπτά στον ατμό. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το σέλερυ με την κάπαρη, τις ελιές και το λάδι. Ραντίζουμε με ξύδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρεται κρύο.

empty alt

Γαριδοκροκέτες

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!
empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Κρέπες light

Κρέπες γι'αυτούς που προσέχουν!
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top