Μέτρια   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!

Υλικά:

2 αυγά

150 γρ. γαριδόψιχα

100 γρ. τυρί τριμμένο (κασέρι κατά προτίμηση)

1 κ.σ. βιτάμ

100 γρ. μοτσαρέλα

250 γρ. ρύζι καρολίνα

1 κύβο ζωμό βοδινό

Γαλέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε το ρύζι μαζί με το ζωμό και το σουρώνουμε. Χτυπάμε τα 2 αυγά και τα ανακατεύουμε μαζί με το ρύζι. Σε ένα τηγάνι με λίγο βιτάμ σοτάρουμε ελαφρώς τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε μία κουταλιά από το μείγμα με το ρύζι, προσθέτουμε στην επιφάνεια μία κουταλιά από το μείγμα με τις γαρίδες και τελειώνουμε απλώνοντας από πάνω πάλι μία κουταλιά από το μείγμα ρυζιού ώστε οι γαρίδες να εσωκλείονται στο μείγμα ρυζιού. Μόλις τελειώσουμε με όλα, τα περνάμε καλά από τη γαλέτα ρολάροντάς τα ώστε να καλυφθούν καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο από όλες τις μεριές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

empty alt

Σαλάτα με ρεβύθια, σπανάκι και σουσάμι (ζεστή)

Σερβίρεται ζεστή και πάντα τρώγεται με όρςξη.
empty alt

Μηλόπιτα με γάλα από ρύζι

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Σπαγγέτι με γεύση θάλασσας

Ζυμαρικά και θαλασσινά, ο καλύτερος συνδυασμός αποπλάνησης. 
Back To Top