Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.

Υλικά:

Φλοίδα και χυμό από 3 μεγάλα λεμόνια (το χυμό περασμένο στη σίτα)

3 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκους

220 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

1 κ. γλυκού κορν φλάουρ

1 φακελάκι βανίλια

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις έχει λιώσει καλά ρίχνουμε μέσα τα αυγά που έχουμε χτυπήσει για ομελέτα, το χυμό λεμονιού και τη φλοίδα τριμμένη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια, πάντα ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά και προσέχοντας να μη κόψει. Είναι έτοιμο μόλις ξεκινάει να γίνεται κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περνάμε από πολύ ψιλή σίτα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σαν γέμιση σε μπισκότα, σε πάστα φλώρα ή όπου αλλού προτιμάμε.

empty alt

Κρέπες light

Κρέπες γι'αυτούς που προσέχουν!
empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top