Μέτρια   Μερίδες : 3   05.00-10.00  

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.

Υλικά

450 γρ. Spaghetti

3 κ.σ. ελαιόλαδο

30 γρ. βούτυρο

2 μεγάλα λεμόνια βιολογικά

1 σφηνάκι limoncello

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ασπρο πιπέρι

Αλάτι

 

Οδηγίες

Παίρνουμε τα λεμόνια και με έναν αποφλοιωτή ξεφλουδίζουμε πολύ προσεκτικά το κίτρινο μέρος και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τα βράζουμε και τα κρυώνουμε 2 φορές για 2 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ξεκινήσουν να ζεσταίνονται, ρίχνουμε τις λωρίδες από τη φλοίδα λεμονιού. Ύστερα προσθέτουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το χυμό από το ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και ρίχνουμε και το limoncello. Δένουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό από πάνω.

empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Ρολό με nutella

Αγαπημένο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.
empty alt

Γαριδοκροκέτες

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Πέννες με κολοκύθια και καραβίδες

Μια γευστική γρήγορη και εύκολη λύση για ένα ωραίο μεσημεριανό με πρωταγωνιστές τις πέννες, το μπρόκολο και τις καραβίδες.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
Back To Top