Μέτρια | Μερίδες : 2 | 05.00-10.00 |
Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
Υλικά:
600 γρ. αλεύρι 55%
400 γρ. νερό
25 γρ. μαγιά
140 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. αλάτι
20 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε στο ζυμωτήριο. Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ μαλακό. Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Βγάζουμε από το ζυμωτήριο το μείγμα και το απλώνουμε πάνω στο ταψί ανοίγοντάς το σιγά σιγά ώστε να γεμίσει το ταψί. Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια με τα δάχτυλα το τρυπάμε και ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι. Ψήνουμε στους 180° για 20 -25 λεπτά.